Повернутися до звичайного режиму

Алкоголь в вашій родині

У багатьох сім'ях алкогольні напої завжди на столі під час їжі. Інші ж сім'ї відносяться до алкоголю вкрай несхвально. Чому погляди людей на спиртне так відрізняються?

Вони формуються під впливом різних факторів , таких як турбота про здоров'я , культура і релігія. З давніх часів чоловіки і жінки пили вино - напій , про який багато разів згадується в стародавніх сувоях . Оскільки вино створює гарний настрій, воно зазвичай подавалося під час свят , наприклад на весільних бенкетах. До того ж вино використовувалося і в лікувальних цілях. Щорічно багато сімей страждають через те , що один або навіть обидва з подружжя зловживають алкоголем. Це призводить до безлічі нещасних випадків : травм через падінь , дорожньо -транспортних пригод і сімейних негараздів.

З часом алкогольна залежність руйнівно діє на мозок , серце , печінку і шлунок. Тому кожен повинен визначити для себе ту кількість алкоголю , яка не приведе до вище наведеним згубних наслідків. Також необхідно пам'ятати , коли недоречно вживати алкоголь. У « Популярній медичній енциклопедії» сказано: « Алкоголь належить до наркотичних отрут». Тому в деяких обставинах мудро утримуватися від нього навіть в помірних кількостях.

« Всьому свій час» - це стосується й алкоголю . Наприклад , в Україні , як і в деяких інших країнах , неповнолітнім забороняється вживання спиртного , хтось лікується від алкогольної залежності або приймає медичні препарати , які несумісні з алкоголем. До того ж багатьом варто утримуватися від спиртного перед роботою і під час неї , особливо коли вона пов'язана з небезпечною технікою. Безумовно, мудрі люди цінують своє життя і здоров'я. Вони намагаються розвивати правильний погляд на алкогольні напої й прищеплювати такий правильний погляд і в своїй родині!

Кiлькiсть переглядiв: 163