Подолати шкільну рутину першокласникові допоможе творчість

Допомогти першокласникам впоратися із щоденною рутиною шкільного життя, що настало після свята першого дзвоника, можна за допомогою творчих ігор та здорового способу життя.

"Шестирічки із задоволенням працюють там, де для них праця пов'язана з грою. Там, де є якийсь творчий, фантазійний момент", – стверджують психологи.

За словами спеціалістів, навіть сам похід у школу варто перетворювати на гру, а виконання шкільних завдань чергувати із забавами, щоб займаючись, дитина чекала чогось приємного. Потрібно не передозувати заняття, чергувати їх з рухливими іграми, але у жодному разі не з мультиками, які витягують із дитини енергію. Як тільки батьки бачать, що дитина більше не концентрується, потрібно перемикати її на щось інше, а потім повернутися.

Головне, щоб дитина не перевтомлювалася, адже переживати почуття нудьги під час занять вона може просто через втому. Дитина не повинна втомлюватися, тому дотримання режиму дня – обов'язкове, потрібно вчасно лягти спати для того, щоб вчасно прокинутися. Також треба дотримуватися останніх гігієнічних рекомендацій – того, що радить педіатр, і що батьки знають про здоровий спосіб життя.

Крім того, на думку спеціаліста, денний графік дитини потрібно сформувати так, щоб після школи вона могла проводити час на свіжому повітрі і заряджатися енергією.

Психологи наголошують на важливості розуміння того, що психологічно шестирічна дитина ще не школяр, а дошкільник. Лише у 7 років дитина починає розуміти, що таке почуття обов'язку, і світ для неї стає реалістичнішим, а не чарівним і казковим.

Кiлькiсть переглядiв: 287