На Дніпропетровщині дев’ятикласникам презентували «Основи податкових знань»

Розробка нової навчальної методики належить Міністерству освіти і науки України. Серед авторів підручника Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко та Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. Курс розрахований на учнів 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Вивчення «Основ податкових знань» школярі області здійснюють за власним вибором, у форматі факультативних занять.

Над написанням посібника працювала група висококваліфікованих фахівців, сучасних практиків у сфері економіки. На цьому наголосив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Демчик під час презентації підручника.

Сьогодні у школах Дніпропетровської області навчається понад 26 тисяч дев’ятикласників. У 2013-2014 навчальному році підручниками з курсу «Основи податкових знань» були забезпечені 100% учнів, які обрали для себе цей факультатив. Наявність у шкільних програмах предметів на вибір, факультативних занять надає учневі можливість спробувати себе у різних напрямках діяльності. На Дніпропетровщині профільним навчанням охоплені 97% старшокласників.

Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині під керівництвом губернатора області Дмитра Колєснікова реалізується низка освітніх проектів. Зокрема, за діяльністю проекту «Освітній округ», у сільських регіонах функціонує вже 75 таких округів. Система «Освітніх округів» відкриває педагогам доступ до учбових баз та педагогічних методик кращих шкіл регіону.

Кiлькiсть переглядiв: 327