Повернутися до звичайного режиму

День партизанської слави

Ми не діти війни,
Лихоліття страшного не знаєм.
Із книжок про війну, про бої читаєм.
Ми не діти війни
Ми дітьми її пітьми не були.
Ми у мирі, у щасті, у тиші росли.
Але пам’ять про те, що творила
Кривава війна,
В наших душах ожива.

22 вересня на державному рівні щорічно відзначається День партизанської слави. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001. День партизанської слави є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над фашизмом, відновленням історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали.

Згадуючи таких людей і доблесні їхні справи, маємо завжди пам’ятати, що партизанський рух, як і все пов’язане з минулою війною – це вічно жива історична пам’ять, яка повинна вчити повазі до минулого та виховувати почуття патріотизму не гучними гаслами, а ділом.

20 вересня 2013 року учні школи взяли участь в урочистому покладанні квітів до братського поховання у селищі Руднік. На покладанні була присутня учасниця партизанського руху зв'язкова Н.Т.Антоненко. Розповідь Надії Тихівни була дуже хвилюючою. Зі сльозами на очах згадувала вона своїх загиблих товаришів. Пам'ять усіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання. Учні затамувавши подих слухали спогади Надії Тихівни про її сувору молодість. Наприкінці мітингу Н.Т.Антоненко закликала учнів бути чесними, сміливими, дружніми, любити і захищати свою Батьківщину і прикласти всі зусилля для того, щоб ніколи більше не було війни.

23 вересня 2013 року у навчальному закладі КЗ «СЗШ № 2» була проведена загальношкільна лінійка присвячена Дню партизанської слави. Учні 8 класу розповіли про партизанський рух на Дніпропетровщині та на території нашого краю. А учні 10 класу читали вірші присвячені героїчним людям — партизанам, які не жалкуючи свого життя боролися з німецькими загарбниками.

Пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над фашизмом. А ми, молоде покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє героїчне життя можемо дізнатися сьогодні тільки з їхніх розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури.

Наш обов’язок – згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні.

КЗ «СЗШ № 2», педагог-організатор

Лопатіна О.Л.

/Files/images/день партиз.JPG




Кiлькiсть переглядiв: 308