Учені виявили "ген песимізму"

Дослідники з Канади виявили, що деякі люди генетично схильні до похмурого погляду на життя.

Це стосується людей, які є носіями зміненого гена ADRA2b. Учені з університету Британської Колумбії (Канада) з'ясували, що варіант цього гену впливає на сприйняття людиною світу, "забарвлюючи" його в похмурі тони. Він змушує сприймати події, особливо негативні, більш яскраво.

"Це перше дослідження, яке показує, що ця генетична варіація може значно впливати на те, яким бачать світ люди і як вони його сприймають", – розповіла автор дослідження професор Ребекка Тодд.

Попередні дослідження показали, що варіант гена ADRA2b відіграє важливу роль у виробленні гормону й нейромедіатора норадреналіну (цей гормон бере участь у реалізації реакцій типу "бий або біжи"), а також впливає на емоційну пам'ять.

У ході нового дослідження 200 учасникам показали у швидкій послідовності позитивні, негативні й нейтральні слова. З'ясувалося, що люди з варіантом гена ADRA2b були більше схильні реагувати на негативні слова, повідомляє Nature World News.

За словами Ребекки Тод, зазвичай такі люди частіше звертають увагу на сердиті обличчя в юрбі, а якщо потрапляють на природу, то замість того, щоб насолоджуватися її красою, більше акцентуються на потенційних небезпеках, вишукуючи, наприклад, слизькі місця або камені, які можуть впасти.

Кiлькiсть переглядiв: 143