Повернутися до звичайного режиму

Новини про зовнішнє незалежне оцінювання будуть повідомляти по СМС

Інформувати про зміни, що стосується зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), в 2014 році будуть за допомогою СМС-повідомлень. Новини прийдуть на телефони старост випускних класів і вчителів, щоб ті передавали інформацію учням. Про таке нововведення заявили в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, що охоплює також Чернівецьку, Тернопільську та Закарпатську області.

Таке додаткове інформування також вирішив впровадити й Київський центр (Київська, Чернігівська та Черкаська області). Інші центри будуть впроваджувати цю систему за бажанням.

З 1 листопада 2013 року розпочнеться реєстрація на пробне тестування, що триватиме до кінця місяця. Подати заявку можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. А випробувати свої знання в тестах старшокласники зможуть у березні, протягом двох днів. 22 березня проведуть пробне ЗНО з української мови й літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітної історії та з іноземних мов. 29 березня – з математики, історії України, біології, географії, всесвітної літератури.

"Пробні тести – платні. Цього року сума не міняється, і абітурієнтам доведеться заплатити 89 грн, щоб спробувати свої сили у ЗНО, – говорить директор Київського регіонального центру тестування Світлана Сакаєва. – Номера розрахункових рахунків будуть доступні під час реєстрації".

Кiлькiсть переглядiв: 105