День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Вічний вогонь палає,
Дзвонить у долі століть.
Вічний вогонь закликає:
Щастя живих бережіть!
Вічний вогонь клекоче:
Люди, не треба війни,
Щоб не вмирали дочки,
Сестри, батьки і сини.

28 жовтня відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємося живим учасникам тих героїчних подій. Подвиг наших ветеранів – це еталон мужності, патріотизму, сили волі та справедливості. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь.

Напередодні цієї визначної дати 25 жовтня 25 жовтня 2013 року у комунальному закладі "Середня загальноосвітня школа № 2 м. Орджонікідзе Дніпропетровської області" відбувся урок мужності «Не згасить вогонь пам’яті», присвячений 70-річчю визволення України та Дніпропетровщини від фашистських загарбників. Цей захід був направлений на розвиток патріотичних почуттів, виховання пошани до історичної пам’яті та привернення уваги до ювілейної дати - звільнення України від фашистської Німеччини. Діти з цікавістю слухали виступи учнів, які декламували вірші, співали пісні на воєнну тематику та повідомлення про Героїв Великої Вітчизняної війни. Також під час єдиного уроку було переглянуто відеофільми про ту страшну війну. Активну участь у заходах взяли учні 5-11 класів.

З почуттям хвилювання зібралися учні та працівники КЗ «СЗШ №2» біля братського поховання на мітинг, присвячений 69 річниці визволення України та Дніпропетровської області, який відбувся 28 жовтня у селищі Руднік. Після церемонії покладання квітів присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Удари метронома стали символами спогадів про тих, хто не повернувся з війни, про тих, хто віддав своє життя за народ, за Велику Перемогу.

І хоч далеко відійшли воєнні роки, але вдячні нащадки пам'ятають про тих, хто відстояв для них мирне небо, щасливі дні і радісне дитинство.

/Files/images/DSCN1170.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 143