Повернутися до звичайного режиму

Різдвяна історія

Різдво Христове – це одне з найбільших християнських свят, яким усі віруючі люди вшановують Сина Божога Ісуса Христа. Він прийшов на землю, щоб показати людям істинне милосердя, навчити пробачати, показати їм правильний шлях у житті.
А бере свій початок ця історія більше 2000 років тому. За євангельськими переказами 7 січня (за старим стилем), або ж 25 грудня (за новим стилем) Марія, мати Ісуса Христа, та її чоловік Йосип прийшли до Вифлиєма. Їм важко було знайти місце для ночівлі, тому вони зупинилися в печері, що використовувалася як хлів для укриття худоби від негоди. Саме там і народився Син Божий. Провісником цього дива стала Вифлиємська зірка, яка вказувала шлях всім, хто хотів прийти поклонитися і принести дари Ісусу Христу. Звідси і традиція прикрашати на зимові свята ялинку, використовуючи зірку.

Царем Іудеї в той час був Ірод. Довідавшись про народження немовляти, якого всі величали царем і майбутнім всесильним правителем, він злякався і дав наказ знищити усіх дітей у віці до 2 років. Марії та Йосипу вдалося врятувати свого Сина, втікши до Єгипту.

988 року Володимир Великий запровадив християнство на Русі – відтоді до нас прийшло і свято Різдва Христового. Хоча деякі історики стверджують, що на теренах України ще в язичницькі часи відзначалися зимові свята, якими вшановувалися бог сонця Сварог, світло, сімейне вогнище і затишок.

Кiлькiсть переглядiв: 114