В Україні школи об'єднають в округи і введуть уроки на вулиці

В українських школах у 2014 році хочуть ввести низку новинок. Пов'язано це з переходом на профільну освіту, коли учні старших класів будуть отримувати поглиблені знання з тих предметів, які потрібні для майбутньої професії. Про це повідомив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України (МОН) Олег Єресько.

Старт шкільної революції призначений на 1 вересня 2018 року. Однак, вже в 2014-му будуть підготовлені навчальні плани для профільного навчання, а школи об'єднають в освітні округи.

"Це об'єднання освітніх, культурних та спортивних установ для поліпшення якості освіти, – повідомив О.Єресько. – Особливо це актуально для шкіл у селі. Вони зможуть на уроки возити учнів в інші школи в межах одного освітнього округу – наприклад, на уроки хімії в обладнаний клас".

У минулому році школи вже почали об'єднуватися в такі округи.

"У нашому окрузі близько 20 шкіл і ВНЗ – Луганський національний університет (ЛНУ). В нашій школі навчаються дітки з особливими потребами, ми співпрацюємо з кафедрою дефектології та психокорекції вишу, – розповіла директор луганської школи №4 Галина Агибайлова. – Також округ буде дуже корисним під час підготовки дітей до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО)".

Влітку в Україні вперше проведуть всеукраїнський фестиваль альтернативної педагогіки, повідомив О.Єресько.

"Багато вчителів зі стажем негативно сприйняли нововведення, коли ми скасували оцінки з деяких предметів (фізкультура, малювання), по суті, позбавивши їх звичного батога і пряника", – розповів О.Єресько.

За допомогою подібних фестивалів чиновники хочуть перебудовувати психологію вчителів і впроваджувати в школах нові методи викладання. Крім того, в школах планують ввести курс "Цікава екологія" для 8-9 класів. Уроки будуть проводити на природі, щоб наочно вивчати предмети і проблеми екології. Передбачається, що це допоможе учням визначитися з майбутньою професією і більш дбайливо ставитися до природи.

Кiлькiсть переглядiв: 129