Школярі Дніпропетровщини взялися за вирішення проблем сучасної економіки

На Дніпропетровщині за підтримки керівника регіону Дмитра Колєснікова триває конкурс проектів «Економіка для мене і Я в економіці». В інтелектуальних змаганнях беруть участь учні 9-11 класів шкіл, ліцеїв та гімназій регіону. Конкурс проходить у два етапи.

У І етапі конкурсу експертне журі розглядало 17 робіт-рефератів учасників. Дітям було запропоновано розробити проекти, виконані на прикладі будь-якого підприємства, галузі, селища, міста, регіону або навіть країни.

Як зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Демчик, для учнів старших класів це ще одна можливість потренувати аналітичне мислення. У процесі написання проекту школярам необхідно розглянути соціально-економічні питання усіх рівнів – від проблем на окремій фабриці до втілення пропозицій на рівні держави.

Переможців регіонального конкурсу проектів «Економіка для мене і Я в економіці» визначать у квітні 2014 року. Автори робіт-призерів отримають цінні подарунки. Найкращі ідеї проектів будуть застосовані у проектній діяльності молодих науковців Дніпропетровщини.

Нагадаємо, що восени цього року учням регіону було презентовано підручник з нової дисципліни «Основи податкових знань». Предмет розрахований на учнів 9-х класів загальноосвітніх шкіл. Навчальна програма рекомендована фахівцями Міністерства освіти і науки як курс факультативних занять.

Кiлькiсть переглядiв: 134