Повернутися до звичайного режиму

День народження класика

У 1860 році - Антон Павлович Чехов, російський письменник, драматуг ("Дядя Ваня", "Людина у футлярі", "Палата № 6", "Дама з собачкою", "Три сестри"…).

Він був кріпаком, в дитинстві вчився в сільській школі, добре співав, вивчав цукроваріння на місцевому цукровому заводі. Згодом Чехова було викуплено з неволі батьком.

В сім'ї Чехових було семеро дітей. Серед них Антон був третім.. У гімназії він почав писати свої перші твори. Першу драму "Безотцовщина" Антон Чехов написав у віці 18 років.

У 1897 році в Чехова різко загострився туберкульозний процес. Від цього його здоров'я наскільки слабне, що лікарі прописують йому відправитись на південь. Тому Чехов купляє собі невеличку ділянку землі в Ялті і починає там будувати будинок. Незабаром він покинув Ялту і разом з дружиною поїхав у Баденвейлер, що у Німеччині, де помер 15 липня 1904 року.

В бібліотеці пройшов бібліотечний урок присвячений російському письменникові. Учні із задоволенням пригадали біографію письменника, а також зачитали уривки улюблених творів класика.

Кiлькiсть переглядiв: 330