9 листопада – День української писемності та мови!

9 листопада – День української писемності та мови!

Шановні освітяни!
9 листопада ми відзначаємо свято, що єднає українців, у якій би країні вони не жили – День української писемності та мови.
Недарма ще у найрозповсюдженій книзі людства – Біблії – сказано, що першим було Слово. Саме слова, з яких і складається мова, єднають і гуртують нації.
Наша рідна українська мова і її носій – український народ протягом століть зазнавали утисків і заборон із боку тих держав, під чиєю владою опинялась Україна.
Понад 30 років, з тих часів, як країна отримала незалежність, українська мова отримала державний статус. Але й досі агресивний сусід не припиняє спроби знищити і рідну державу, і нашу мову.
Нині ми є свідками того, як українське слово у вирішальні часи новітньої історії зближує українців і формує ставлення світової спільноти до нас як до нації.
Щороку в цей день українці зі всього світу беруть участь у Всеукраїнському диктанті національної єдності з метою відчути причетність до спільноти однодумців, зробити внесок у популяризацію рідної мови. Не залишаються осторонь і фахівці Дніпровської академії неперервної освіти.
Пишемо диктант і запрошуємо кожного небайдужого громадянина долучитися до написання Всеукраїнського диктанту!
Кiлькiсть переглядiв: 20